Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

TREC 2021 start 13 mei.

Wederzijds vertrouwen tussen ruiter en paard
Gewoon lol met je knol, doe wat je kan en wat je niet durft kan/mag je ook naast je paard doen!!!

Op donderdag 13 mei starten we weer enthousiast met de 1e trainingsles bestaande uit max. 6 ruiters of 4 Volwassenen 27+.
Zolang de RIVM regels van kracht zijn gelden deze aantallen.
Bij voldoende animo van de jeugdruiters  wordt voor hen een apart MINI TREC lesuur gehouden, kijk ook onder Activiteit-ExperienceDay.
Voor hen beginnen we met een les in de rijbaan.

De lessen worden gegeven door Laurene en Wendy.
Geef bij opgave paard/pony, je lengte, postuur, leeftijd en ervaring door.
Ruiters met eigen paarden/pony's zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Cursusdagen

     Vanaf:   tot 12 jaar >12 jaar Eigen pa/po
Donderdag 13 Mei Hemelvaartsdag 10.00 uur Training in het veld  € 27,50 € 32,50 € 22,50
Maandag 24 Mei 2021          2e Pinksterdag 10.00 uur Training in de rijbaan € 17,50 € 25,00 € 15,00
Zondag  30 Mei 10.00 uur  Parcours 1e rondje € 20,00 € 25,00 € 20,00
      2e rondje € 10,00 € 10,00 €   7,50

 

TREC is een bekwaamheidstest voor recreatieruiters waarbij de nadruk wordt gelegd op vaardigheden die ruiter en paard tijdens trektochten nodig hebben. Dit alles in saamhorigheid tussen ruiter en paard. TREC staat voor Tecnique de Randonnée Equestre de Compétition, wat betekent Competitieve Ruiter TrektochtTechnieken.
TREC komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de Franse namen van de wedstrijdonderdelen; een oriëntatierit genaamd POR (Parcours d' Orientation et de Regularité), een gangenbeheersingsproef genaamd MA (Maîtrise des Allures) en een terreinrit met hindernissen genaamd PTV (Parcours en Terrain Varié).

Tijdens deze cursus zullen wij werken aan de controle die nodig is tijdens de MA en de hindernissen die je tegen kunt komen tijdens de PTV . Tijdens deze onderdelen zal de ruiter het vertrouwen van het paard moeten winnen, zodat deze durft uit te voeren wat er van hem/haar verlangd wordt. Er is dan ook een grote dosis behendigheid, kalmte, doorzettings- en uithoudingsvermogen nodig om het paard overal doorheen te loodsen. 

Aangezien TREC over wederzijds vertrouwen gaat, kan de ruiter altijd beslissen om een hindernis/obstakel niet te nemen. Er zijn hindernissen te voet en te paard. 

 

TREC wedstrijd

Het is mogelijk om deel te nemen aan een volledige TREC-wedstrijd mits men ouder is dan 18 jaar en een eigen paard/pony heeft. Ruiters van 12 jaar en ouder kunnen ook deelnemen maar dan onder begeleiding van een ruiter van 18 jaar en ouder.  
Wij bieden de mogelijkheid voor manegeruiters om ook deel te nemen. Mocht je hier interesse in hebben dan graag hier contact over opnemen per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deelname aan deze wedstrijd zal niet voor iedereen geschikt zijn. Dit hoor je van ons bij contactopname via mail.

Inschrijven via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.